Vem tusan är Pedro Rodrigues Filho? Jo det är lite av verklighetens ”Dexter”, om man nu kan uttrycka det så.

Precis som Dexter, är han en seriemördare som dödar andra brottslingar. Man kan tycka att han är en ”schysst kille”, han står ju på de godas sida.

Men han är en seriemördare som tar sitt kall på största allvar. Han är ansvarig för minst 70 mord, varav 10 stycken innan han ens hade fyllt 18 år.

Pedro Rodrigues Filho beskrivs av en analytiker som en ”perfekt psykopat”, Rodrigues var ute efter andra brottslingar och de som retat upp honom.

Man kan säga att hans liv började våldsamt redan vid födseln. Han föddes 1954 i Minas Gerais, Brasilien, med en skallskada, ett resultat av att hans far misshandlat hans mor då hon var gravid.

Pedro Rodrigues Filho

Pedro begick sitt första mord redan när han var 14 år. Offret var vice borgmästare i Minas Gerais.

Han hade avskedat fadern, skälet var att fadern skulle ha stulit mat från skolan där han jobbade som säkerhetsvakt.

Pedro sköt då vice borgmästaren utanför stadshuset med ett hagelgevär.

Hans andra mord kom strax därpå. Han dödade en annan säkerhetsvakt, som troligtvis var den äkta mattjuven.

Han flydde till området Mogi das Cruzes i Sao Paulo, Brasilien. Väl där, dödade han en droghandlare och deltog också i några inbrott.

Där träffade han sin stora kärlek, ”Maria Aparecida Olympia” och de två bodde ihop tills hon blev dödad av gängmedlemmar.

Hennes död sporrade Pedro att hämnas. Han spårade upp ett flertal personer som kunde varit involverade i hennes död, han torterade och dödade dem för att hitta gängmedlemmen som tog Olympias liv.

Verklighetens ”Dexter”

Pedro Rodrigues Filho

Det nästa berömda mordet Pedro Rodrigues Filho begick var också en hämnd.

Denna gång var det hans egen far, samma man han tidigare skyddade då han mördade den vice borgmästaren som hämnd för anklagelsen.

Pedros far hade dödat hans mamma med en machete och satt dömd i ett lokalt fängelse. Pedro besökte fadern i fängelset, där han dödade honom med 22 knivhugg.

Sedan tog han råheten till en helt ny nivå, han skar ut faderns hjärta och började tugga på det.

Pedro Rodrigues Filho

Han arresterades slutligen den 24 maj 1973. Han placerades i en polisbil med två andra brottslingar, inklusive en våldtäktsman.

När polisen öppnade bildörren upptäckte de att Pedro hade dödat våldtäktsmannen, skriver ati.

Det var starten på ett helt nytt kapitel. Slängd i fängelse, där han var omgiven av brottslingar, det var rena smörgåsbordet för honom.

Pedro Rodrigues Filho dödade åtminstone 47 av de intagna, vilket utgjorde en majoritet av hans dödande. Enligt rapporter hade han ihjäl de som han ansåg förtjänade vedergällning.

Han intervjuades och sa att han fick en kick och kände glädje när han dödade andra brottslingar. Han sa också att hans favoritmetod var att sticka eller hacka offren med blad.

Även om han ursprungligen dömdes till 128 års fängelse, så späddes straffet på av de brott han begick medan han var i fängelset, nu blev straffet 400 år. Men enligt brasiliansk lag är det maximala fängelsestraffet 30 år.

Han dömdes för ytterligare fyra mord han utförde i fängelset. Men år 2007 släpptes han fri.

Pedro Rodrigues Filho är ökänd i Brasilien, inte bara för alla mord, utan även för löftet att mörda andra brottslingar, vilket borde minska brottsstatistiken rejält…

Pedro Rodrigues Filho – verklighetens ”Dexter”