Har du ingen Ferrari 599 i garaget så finns nu tillfälle att förvärva en, för det absurt låga priset på 2000 kr. Det finns dock en hake.

Bilen som värd mer än 1 000.000 väntas gå under hammaren för bara en bråkdel av det priset. Den röda sportbilen kan bli världens billigaste Ferrari, om nu köparen får den till utropspriset.

En Ferrari 599 för bara 2000 kr

Ferrari 599
AsiaWire

Den begagnade bilen ska auktioneras i Kina nästa vecka, sedan polisen beslagtaget den efter varit involverad i en trafikolycka.

Domstolen i staden Dongguan bestämde att bilen ska säljas, då den saknar all dokumentation, därför betraktar de bilen som metallskrot.

Vid trafikolyckan upptäckte polisen att det inte fanns någon information alls kopplad till bilen, den fanns inte registrerad i systemet och saknade försäkring, skriver sun.

Därför tillåter inte myndigheterna i Kina att fordonet säljs eller registreras igen, vilket innebär att den inte får köras igen, någonsin!

Motorn fungerar fortfarande

Motorn fungerar fortfarande. AsiaWire

Budgivningen på Ferrarin kommer att börja så lågt eftersom den är falskregistrerad och saknar registreringshandlingar.

En talesman från domstolen i Dongguan sade: ”Det finns ingen information om fordonet i fordonsregistret, så den är inte överförbar till någon annan och får inte köras.

Ferrari 599
Bilen har stått i polisens deponi och samlat damm. AsiaWire

”Det är därför den är så billig, vi betraktar den som skrot och dess skrotvärde är ca 2760 kr.

”Vi drog av ​​30 procent rabatt utifrån det priset på vår auktion.”

Men det finns fler dåliga nyheter, den som köper bilen måste också betala en avgift på 11 400 kr för obetalda parkeringsböter, enligt rapporter.

Det är oklart huruvida en utländsk köpare skulle kunna exportera bilen och registrera den i ett annat land.