Cirkus Roncalli använder hologram istället för levande djur, är inte detta framtidens cirkus? När det gäller cirkusar har missförhållanden med djur alltid varit på tapeten, och missförhållanden har ibland varit rena barbariet.

Den tyska cirkusen grundades 1976, och har tagit dess föreställningar till det bättre, och de behöver inte längre levande djur för att fortsätta med sin verksamhet.

Roncalli ville skapa 3D-holografiska bilder som skulle fylla cirkusarenan med ett 360 graders synfält för publiken.

Tack vare tekniken ”Bluebox” kan cirkusen nu erbjuda fantastiska och fartfyllda föreställningar som involverar djur utan att egentligen ha några.

Cirkus Roncalli har skippat levande djur

Cirkus Roncalli

Med 360 graders projektion av hästar som galopperar runt arenan och elefanter som gör konster blir cirkusupplevelsen ett fantastiskt äventyr, skriver optoma.

Det är en win-win-situation för alla inblandade parter, besökarna kan fortfarande njuta av ”djuren”, cirkusen kan leva vidare och inga djur behöver lida!

TV-presentatören Katja Burkard sade: ”Jag tycker att hologrammet är rätt i tiden, speciellt det faktum att det inte finns några djur är mycket bra.”

Kanske är detta lösningen på cirkusarnas överlevnad, för vi vill under inga omständigheter behöva uppleva den tragiska historien om elefanten Tyke igen.

Tysk cirkus använder hologram istället för levande djur

Använder hologram istället för levande djur
Hologram av hästar
Hologram av elefanter
Hologram av elefant

Vilken upplyftande nyhet. Glöm inte att dela artikeln till dina vänner!